Chat with Us LIVE!

Friday, 12 October 2012

SETAN SYAITAN SULTAN (Cetakan Terhad)


JANGAN BELI BUKU INI JIKA ANDA TAKUT (TUANKAU) MURKA. KALAU DAH DIHARAMKAN, BARU NAK CARI, DAH TAK GUNA... TOO LATE BRO! LU FIKIRLAH! DAPATKAN BUKU INI DARI PUSTAKA MUKMIN, JALAN TUNKU ABDUL RAHMAN, KL. CETAKAN TERHAD.

"The pleasure is yours, the risk is mine" (S.H.Alattas)
Chicken don't read this book.

Mungkinkah buku ini senasib dengan buku "MEMO KEPADA MAHATHIR", "THE CHALLENGER", dan "JOHOR CORPORATION THIEVES OF THE PEOPLE" yang telah diharamkan? Kepada ALLAH saya berserah.

Tidak bergerak sesuatu, melainkan gerak ALLAH.


Seorang UncleSeekers telah ditahan, di luar sana masih ramai UncleSeekers yang masih meluat dengan perangai Sultan yang tidak menunjukkan sifat baik sebagai pemimpin umat Islam!
  
Kisah yang tersembunyi di sebalik tembok istana terbongkar bila bertemu buku dengan ruas...  

Ketika melihat Saad Abi Waqas sedang berwuduk, Nabi Muhammad s.a.w bertanya, "Buat apa kamu?"

Abu Waqas menjawab, "Berwuduk."
"Jangan membazir", pesan Rasulullah s.aw.

"Ambil wuduk di sungai yang mengalir pun tak boleh membazir?"

"Tidak", jawab Nabi Muhammad s.a.w

Orang yang membazir bersaudara dengan syaitan.

Dalam kaedah Fardu Kifayah, kena ada orang yang buat, maka yang lain terlepas! Dengan Nizar menegur Ku Yem, maka terlepaslah 28 juta rakyat Malaysia dari kemungkaran pembaziran. Jika tidak, semua akan berdosa.

halaman 11, buku "SETAN, SYAITAN, SULTAN"
 ___________________________________________________________
"Lemah bukan sifat insan kamil. Kehinaan adalah sesuatu yang tidak disukai oleh orang mulia. Islam tidak suka melihat umatnya hidup dalam keadaan lemah dan hina. Islam tidak mengajar umatnya erti menyerah kalah dan menerima penindasan. Sebab itu kita lihat al-Quran menjanjikan balasan seksaan ke atas mereka yang menyerah kalah kepada kehinaan." 
Haji Selamat Hashim
Hijrah Minda Menuju Kegemilangan Umat
Unit Penerbitan dan Perhubungan Awam
Majlis Agama Islam Negeri Johor

Gambar-gambar sewaktu saya singgah di Unit Penerbitan & Perhubungan Awam, Majlis Agama Islam Negeri Johor, pada pukul 10 pagi, 10/10/2012.

Berpantang ajal sebelum maut. Hidup hanya sekali. Dari Allah kita datang, kepada Allah kita kembali. Takut apa dengan manusia, bila kita takut dengan Allah? Hanya Allah Yang Maha Kuasa. ALLAHU AKBAR!

No comments:

Post a Comment

A Closer Look.

Translate